Architecten Hemiksem

Top 10 architecten in Hemiksem

Compleet overzicht van alle architecten in Hemiksem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk architecten en bespaar!

In Hemiksem zijn 10 architecten beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle architecten uit Hemiksem. Iedere architect heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bekijk de beoordelingen van architectenbureaus of voeg zelf je ervaring toe.

Architect Hemiksem gezocht?

Op Architecten-gids.be vind je altijd een geschikt architectenbureau voor jouw bouwproject. Ben je op zoek naar een architect uit Hemiksem en ben je benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk architecten uit deze gids. Door tarieven te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten!

Over Hemiksem

Hemiksem is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 11368 inwoners, verdeeld over 4962 huishoudens. Per 4962 huishoudens is er 1 architect beschikbaar.

Gratis architecten offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 architecten in Hemiksem en omgeving

Vergelijk 6 architecten uit deze bedrijvengids.


Vind een geschikte architect in Hemiksem

Architect in Hemiksem nodig? Met de hulp van een architect bespaar jij jezelf veel moeite. De architect houdt namelijk in de gaten dat alles voldoet aan de voorschriften én zorgt ervoor dat alle onderaannemers hun werk goed uitvoeren. Zolang er een stedenbouwkundige vergunning nodig is ben je zelfs verplicht om een architect in te huren! Op zoek naar een bureau bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna krijg je meerdere offertes in je mailbox. Vergelijk en bespaar zo tot 40% op de totaalprijs!

Twijfel je of je een architect nodig hebt? Op deze pagina lees je voor welke werken dit handig is en wanneer het verplicht is. Tot slot krijg je een indruk van de gemiddelde kosten én krijg je tips voor het vinden van een betrouwbaar bureau!Wanneer architect nodig?

Als jij een huis gaat bouwen of verbouwen is het verstandig om een architect in te schakelen. Bijvoorbeeld bij de realisatie van een nieuwe keuken, badkamer, aan- of uitbouw of dakterras.

In sommige gevallen ben je verplicht een architect in te huren!

Dit is het geval bij alle bouwwerken waarvoor je een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen. Voorbeelden zijn het bouwen van een nieuw huis (zowel bij houtskeletbouw als met beton), als er (een deel van) een woning wordt afgebroken of als je een dakopbouw wilt realiseren. Voor veel binnenverbouwingen is geen vergunning nodig, maar is het wel slim om een binnenhuisarchitect in te schakelen.

Zelf een architect inschakelen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Wat doet een architect?

Een architect is van A tot Z bij jouw project betrokken. Hij of zij begint met het opstellen van een plan. Dit zelf doen? Dat is niet aan te raden. Architecten uit Hemiksem houden bij het plan namelijk niet alleen rekening met jouw wensen, maar ook met de eisen van de stedenbouwkundige vergunning die je moet aanvragen, het specifieke bouwterrein en je budget. Zaken die je zelf misschien over het hoofd ziet!

Je architect doet ook de vergunningsaanvraag en zo is de kans groot dat je deze toegewezen krijgt. Doordat je het proces niet meerdere keren moet herhalen door kleine fouten bespaar jij jezelf veel geld! Tijdens het project houden architecten de controle op de kwaliteit en bij de oplevering lopen ze alles na om gebreken op te sporen.

Werkwijze: van kennismakingsgesprek tot oplevering

Tijdens een verbouwing of bij de bouw van een nieuw huis, doorloopt de architect 7 belangrijke stappen. Deze worden hieronder verder uitgelegd. Heb jij hulp nodig? Start dan direct je gratis offerteaanvraag!

Kennismakingsgesprek

Hierin leer je de architect een beetje kennen en leg jij je wensen op tafel. Zeker bij grotere projecten werk je voor langere tijd samen, dus het is fijn als er een klik is met elkaar.

Contract en ereloon

Architecten zijn verplicht om een contract op te stellen met daarin alle afspraken en het ereloon vastgelegd.

Voorontwerp

Aan de hand van jouw wensen, je budget en de voorschriften voor de vergunning stelt de expert eerst een voorontwerp op. Hierin krijg je in grote lijnen te zien hoe je bouwproject eruit komt te zien. Na goedkeuring volgt de vergunningaanvraag.


Op zoek naar een architectenbureau in Hemiksem?

Vergelijk offertes en vind snel en gemakkelijk architecten in jouw regio.
Gratis offertes vergelijken

Aanvraag omgevingsvergunning

Architecten dienen ook de aanvraag voor je in, zodat je niet te maken hebt met deze administratie. Door de juiste voorbereiding en omdat hij al rekening heeft gehouden met de eisen, is de kans groot dat de vergunning bij de eerste aanvraag toegekend wordt.

Uitvoeringsontwerp

Als de vergunning is toegewezen stelt hij een uitvoeringsontwerp op. Hierin staan detailtekeningen van verschillende werken en een overzichtelijke kostenraming.

Controle op de bouwplaats

Tijdens de bouw houdt de architect controle op de werken. Hij controleert kwaliteit en brengt slordigheden of fouten direct onder de aandacht bij de aannemer. Zo wordt dit alles aangepast nog voor de oplevering.

Bouwplaats begeleiden tot de oplevering

Hij blijft de bouwplaats begeleiden tot aan de oplevering. Tijdens de oplevering gaat hij met je mee, en controleert hij het eindproduct op de laatste gebreken. Komen deze toch nog aan het licht tijdens de oplevering, dan zal de aannemer deze nog voor je herstellen.

Een architect voor een verbouwing nodig? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vindt een architect bij u in de regio!

Architect voor renovatie

Een renovatie van je woning of zelfs een totaalrenovatie? Vind dan snel één van de architecten in Hemiksem ervaren in een renovatie. Je schakelt architecten in voor bijvoorbeeld het renoveren en verbouwen van je dak: als je een dakopbouw wilt realiseren of een dakterras op je havenhuis wilt creëren. Maar ook bij het plaatsen van een aanbouw of uitbouw en het verbouwen van de badkamer, keuken of het toilet.

Heb je een huis met veel authentieke elementen? Kies dan voor een restauratie-architect. In plaats van renoveren kiest hij voor restaureren, waarmee je de onderdelen in ere herstelt. Wil jij een architect inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Aanbouw en uitbouw

Een aanbouw en uitbouw zijn allebei goede manieren om extra leefruimte toe te voegen aan je huis. Behalve het verhogen van je wooncomfort, verhoogt dit ook de woningwaarde. Een aanbouw is een aparte ruimte die je tegen het huis aan plaatst en een uitbouw houdt in dat je een bestaande ruimte vergroot.

Waarom een architect nodig?

Architecten houden rekening met de constructie van je woning en eventuele draagmuren. Als je een draagmuur moet doorbreken voor een uitbouw dan houdt de specialist hier rekening mee in het ontwerp. De draagconstructie van je woning moet natuurlijk niet in gevaar komen.


Besparen op de kostprijs van een architect?

Vind snel een goedkoop bureau in de regio en bespaar tot 40%!
Gratis offertes ontvangen

Architect voor nieuwbouw

In het geval van nieuwbouw ben je verplicht om een architect in te huren. Het architectenbureau kan je ondersteunen van de houtskeletbouw tot aan de binnenafwerking.

Ook dit is een taak die je niet zelf kan uitvoeren!

Bij het bouwen van een nieuw pand moet je namelijk rekening houden met strenge regelgeving. Een architect is hiervan op de hoogte en houdt overal rekening mee. Zo volgt een ontwerp dat voldoet aan de regels en waarvoor de kans groot is dat jij snel een vergunning krijgt! Bovendien weet je zeker dat het plan van de architect voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Het is ook mogelijk om een architect ervaren in industriebouw in te schakelen voor de bouw van meer industriële panden of fabriekshallen.

Een makkelijke manier om de voordeligste architect voor jouw nieuwbouwproject te vinden is het vergelijken van gratis offertes.

Landelijke stijl of modern?

We raden je aan om ook goed te kijken naar het portfolio van het architectenbureau. Elke architect is namelijk ervaren in zijn of haar eigen terrein en heeft daarbij ook een eigen stijl. Jij bepaalt zelf welke stijl je nieuwbouwhuis krijgt, maar dan is het wel verstandig om te kiezen voor een architectenbureau die hierin ervaren is.

Wil je graag een moderne woning?

Deze stijl herken je vooral aan strakke lijnen, grote open ruimtes en vaak hoge ramen. Ook qua materiaal is het huis modern: er wordt gebruik gemaakt van kunststof of metalen kozijnen en deuren, voor een groot gebruikersgemak. Past de landelijke stijl beter bij je, dan gebruiken de architecten meer ronde vormen en natuurlijke materialen, zoals hout.

Wat kost een architect?

Benieuwd naar de kostprijs van een architect? De prijs is afhankelijk van de specifieke opdracht. Het ontwerp van je nieuwe aanbouw kost ongeveer €400,-, maar laat je een ontwerp voor een nieuwe woning opstellen, dan betaal je ongeveer €2.200,- tot €2.450,-. Deze prijs is overigens inclusief vergunningsaanvraag en een voorlopig en definitief ontwerp.

De architect kosten voor het realiseren van je aanbouw liggen rond de €10.500,-. Bij een volledige woning ligt dit uiteraard hoger: rond de €17.400,- tot €22.300,-. Houd er rekening mee dat het uurloon per architectenbureau flink verschilt: door gratis offertes te vergelijken ben jij dus verzekerd van het beste aanbod!

Architect prijzen 2024

Type project Gemiddelde prijs per opdracht, inclusief btw*
Tekening van een aanbouw €400,-
Volledige opdracht aanbouw, inclusief de bouwbegeleiding €10.500,-
Nieuwbouwproject: voorlopig + definitief ontwerp (incl. bouwvergunning) €2.200,- tot €2.450,-
Vrijstaande woning buitenland (in dit voorbeeld: Griekenland): voorlopig en definitief ontwerp €8.450,- tot €8.650,-
Volledige opdracht nieuwbouwwoning, inclusief aannemer selectie en bouwbegeleiding €17.400,- tot €22.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk kunnen variëren per architect. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijs van architectenbureau Hemiksem?

De prijs van het architectenbureau in Hemiksem kan enorm verschillen. Er spelen namelijk verschillende factoren die een invloed hebben op de kostprijs:

  • De specifieke klus die je uitbesteedt.
  • Het uurloon van de architect.
  • De gestelde eisen en de kosten voor de vergunning.
  • Eventuele voorrijkosten.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat architecten hun prijs op verschillende manieren berekenen. Sommige experts brengen een prijs per uur of per vierkante meter in rekening. Maar een honorarium komt ook regelmatig voor. In dit geval betaal je de architect een bepaald percentage van de totale bouwkosten. Dit ligt vaak tussen de 8% en 15% van de totale kostprijs.

Is je huis ouder dan 10 jaar? In dat geval profiteer je mogelijk van een verlaagd btw-tarief van 6%. Meer hierover lees je op vlaanderen.be

Hoe geschikte architect kiezen? 6 tips!

Het zoeken van een architect klinkt ingewikkeld, zeker als je niet weet waar je op moet letten. Hieronder geven we je daarom handige tips, zodat je zeker weet dat je een goede architect uit Hemiksem kiest!

Zo is het bijvoorbeeld altijd aan te raden om het portfolio van het architectenbureau door te nemen, zodat je een idee krijgt van de stijl en eerdere bouwwerken. Vraag jezelf daarnaast af of je liever een groot kantoor inhuurt of liever gaat voor een zelfstandig architect of een klein architectenbureau. Benieuwd of jij ook een architect nodig hebt? Lees dan verder op omgevingsloket.be.

Op zoek naar een architect? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!1. Bekijk het portfolio

Bekijk altijd het portfolio om een idee te krijgen van de stijl en sfeer van het architectenbureau. Verschillende architecten zijn natuurlijk ervaren in verschillende werkvelden. Wil jij een landelijke stijl maar vind je in het portfolio alleen maar hele moderne huizen terug, dan is het waarschijnlijk niet de beste match.

2. Duidelijke afspraken?

Vraag jezelf ook af of je de gemaakte afspraken van de architecten duidelijk vindt. Ze zijn verplicht om een contract op te stellen met daarin de verplichtingen van beide partijen. Hoe duidelijker en completer hoe kleiner de kans op problemen of complicaties achteraf. Krijg je alleen vage afspraken, geschatte prijzen en worden facturen niet duidelijk opgebouwd? Dan raden we je aan nog even verder te zoeken.

3. Klein of groot architectenbureau?

Je hebt onder meer de keuze uit grote en hele kleine architectenbureaus. Wat voor jou de beste optie is, is helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Bij een zelfstandig architect of een klein bureau gaat het vaak om een persoonlijke aanpak, terwijl het bij grote bureaus iets anoniemer aanvoelt. Daar staat tegenover dat de werkzaamheden bij een groot architectenbureau vaak sneller verlopen en de wachttijden minder lang zijn.


Architect nodig voor nieuwbouw of een renovatie?

Start je gratis offerteaanvraag en bespaar tot 40% op de kostprijs!
Gratis offertes ontvangen

4. Referenties en ingeschreven bij Orde van architecten?

Wil je een goede en betrouwbare architect? Architecten zijn verplicht zich in te schrijven bij de Orde van architecten als zij in België hun beroep willen uitvoeren. Controleer daarom altijd of hij of zij ingeschreven is, zodat je te maken hebt met een betrouwbaar iemand. Meer over de Orde van architecten lees je op architect.be. Daarnaast is het altijd slim om te zoeken naar referenties. Dit kan heel gemakkelijk online.

5. Architect uit regio Hemiksem?

Je vindt op deze pagina een uitgebreide lijst met architecten in Hemiksem. Waarom is het slim om iemand uit je eigen omgeving in te schakelen? Allereerst scheelt dit op de voorrijkosten die veel architecten in rekening brengen. Ten tweede hebben architecten in hun eigen omgeving vaak een reputatie hoog te houden, waardoor je verzekerd bent van goede kwaliteit.

6. De prijzen: vergelijk offertes

Ook de prijzen verschillen enorm per architect. We raden je aan om de offertes van meerdere bureaus te vergelijken zodat je verzekerd bent van een goedkope architect in Hemiksem. Let niet alleen op de totaalprijs, maar ook op de taken die hierbij inbegrepen zitten. Een offerte kan op het eerste gezicht duurder lijken, maar uiteindelijk veel goedkoper zijn als hier ook de kosten voor het ontwerp en de oplevering bij inbegrepen zitten.

Besparen? Vergelijk architecten uit Hemiksem!

Zeker weten dat jouw bouwproject snel en kwalitatief uitgevoerd wordt? Vergelijk architecten uit Hemiksem en vind snel en gemakkelijk een architect in de buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en begin met vergelijken!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk op basis van prijs en aanbod en kies voor het bureau dat best bij je past. Je bespaart zo tot wel 40%! Kleine lettertjes hebben we niet: de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!


Gratis offertes vergelijken