Architecten Zwevegem

Top 10 architecten in Zwevegem

Compleet overzicht van alle architecten in Zwevegem en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk architecten en bespaar!

In Zwevegem zijn 10 architecten beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle architecten uit Zwevegem. Iedere architect heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bekijk de beoordelingen van architectenbureaus of voeg zelf je ervaring toe.

Architect Zwevegem gezocht?

Op Architecten-gids.be vind je altijd een geschikt architectenbureau voor jouw bouwproject. Ben je op zoek naar een architect uit Zwevegem en ben je benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk architecten uit deze gids. Door tarieven te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten!

Over Zwevegem

Zwevegem is een plaats in de provincie West-Vlaanderen en telt in totaal 24619 inwoners, verdeeld over 10289 huishoudens. Per 10289 huishoudens is er 1 architect beschikbaar.

Gratis architecten offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 architecten in Zwevegem en omgeving

Vergelijk 6 architecten uit deze bedrijvengids.


Vind een geschikte architect in Zwevegem

Met een architect uit Zwevegem ben jij verzekerd van een renovatie of verbouwing van de hoogste kwaliteit. Architecten houden rekening met alle aspecten die jij zelf misschien zou vergeten, waardoor je grote problemen bespaard blijven. Op zoek naar een architect in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven om te vergelijken: kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Je leest op deze pagina meer over de vele werkzaamheden die een architect uit handen neemt. Ook geven we je handige tips zodat je zeker weet dat je een goede, betrouwbare én goedkope architect kiest!Wanneer architect nodig?

Je bent verplicht om een architect in te schakelen als je een bouwkundige vergunning nodig hebt voor jouw bouwwerk. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een nieuw huis laat bouwen of je bestaande woning wilt uitbreiden met een aanbouw of uitbouw.

Ook als je geen vergunning hoeft aan te vragen staat het je natuurlijk vrij een architect in te huren!

Hierbij gaat het vaak om kleinere werken aan je woning, zoals het renoveren van de badkamer of keuken, het vervangen van de verwarming door vloerverwarming of een standaard binnenverbouwing.

Zelf een architect inschakelen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Wat doet een architect?

Als je een architect Zwevegem inhuurt voor de renovatie van je woning of zelfs de bouw van een compleet nieuw huis staat een architect je bij gedurende het hele proces: van het voorontwerp tot aan de oplevering. Hij maakt duidelijke plannen die voldoen aan jouw wensen en behoeften. Daarbij houdt hij ook rekening met de voorschriften voor de stedenbouwkundige vergunning, je budget en het specifieke bouwterrein. Dit vergroot de kans dat je vergunning na de eerste aanvraag wordt toegewezen en bespaart je veel geld!

Als de bouw begonnen is, is hij wettelijk verplicht om de werken te controleren. Eventuele fouten of slordigheden van de aannemers worden zo direct ontdekt en hersteld nog voor de oplevering plaatsvindt.

Werkwijze: van kennismakingsgesprek tot oplevering

Een verbouwing met de hulp van een architect doorloopt in principe zeven verschillende stappen:

Kennismakingsgesprek

Hierin geef je aan wat jouw persoonlijke wensen zijn met betrekking van het project. Het is een manier om elkaar een beetje te leren kennen en om te kijken of jullie op 1 lijn zitten. Zeker bij grote werken, zoals een nieuwbouwproject, werken jullie langere tijd samen dus het is belangrijk dat jullie een klik hebben.

Contract en ereloon

De architect is bij elk project verplicht om een contract op te stellen, waarin de verplichtingen van beide partijen duidelijk vermeld staan. Hierin staat ook vermeld hoe het ereloon wordt bepaald en de betalingswijze. Je neemt ook het budget op in dit contract, zodat de architect hier met zijn plan rekening mee houdt.

Voorontwerp

Nu volgt het opstellen van het eerste plan. De architect houdt rekening met je wensen, je budget en het bouwterrein en de eisen waaraan je moet voldoen om een vergunning toegewezen te krijgen. Pas als jij deze ontwerpen en plannen goedkeurt volgt het aanvragen van de vergunning.


Op zoek naar een architectenbureau in Zwevegem?

Vergelijk gratis offertes en kies voor het beste aanbod. Je bespaart tot 40%!
Gratis offertes vergelijken

Aanvraag omgevingsvergunning

De architect dient de aanvraag voor je in. Omdat hij rekening heeft gehouden met alle eisen van de aanvraag is de kans groot dat deze in één keer toegewezen wordt. Zo bespaar je veel geld.

Uitvoeringsontwerp

Zodra de vergunning is toegewezen volgt het uitvoeringsontwerp. Hierin maakt hij detailtekeningen van de verschillende werken en maakt hij een duidelijke kostenraming.

Controle op de bouwplaats

Gedurende het project is je architect verplicht om de bouwwerken te controleren. Hij spoort fouten zo direct op, zodat je zeker weet dat het bouwwerk voldoet aan de hoogste kwaliteit.

Bouwplaats begeleiden tot oplevering

Architecten begeleiden de bouwplaats tot aan de oplevering. Ze lopen mee bij de oplevering en controleren of alles echt aan de eisen voldoet. Is dit niet het geval, dan zal de aannemer alle gebreken nog herstellen.

Een architect voor verbouwing vinden? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vindt een architect bij u in de regio!

Architect voor renovatie

Eén van de werken waarvoor vaak architecten uit Zwevegem worden ingeschakeld, is een renovatie. Dit kan heel breed zijn: van het renoveren van je badkamer, het realiseren van een dakterras tot een totaalrenovatie van je woning. Bij een totaalrenovatie laat je in één keer alle vertrekken aanpakken zodat alles aan je wensen voldoet. Je kunt ook een binnenhuisarchitect inschakelen voor het ontwerpen en inrichten van je (nieuwe) woning!

Woon je in een monumentaal pand?

Dan heb je vaak te maken met authentieke onderdelen, zoals de kozijnen, de trap of andere elementen. In dat geval is het aan te raden een restauratie architect in te schakelen. Hij houdt bij zijn plannen dan rekening met een restauratie, waarbij de authentieke onderdelen in ere hersteld worden. Benieuwd naar de kosten voor een architect? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Aanbouw en uitbouw

Onder een renovatie vallen ook de realisatie van een aanbouw of uitbouw. Hiermee creëer je extra leefruimte, en verhoog je de waarde van je pand. Een aanbouw betekent dat je een afzonderlijke ruimte aan je huis toevoegt. Een uitbouw houdt in dat je de bestaande ruimte vergroot. Bijvoorbeeld voor extra leefruimte in je woonkamer of keuken. De architect houdt bij zijn plannen rekening met de constructie van je huis en het doorbreken van eventuele draagmuren.


Besparen op de kostprijs?

Vind snel de goedkoopste architect in jouw regio en bespaar zo tot 40%!
Gratis offertes ontvangen

Architect voor nieuwbouw

Voor nieuwbouw ben je verplicht om de hulp van een architect in te schakelen. Architecten uit Zwevegem maken een ontwerp aan de hand van jouw wensen en voorkeuren. Je kunt ze inschakelen voor heel veel verschillende stijlen en soorten huizen: van een havenhuis tot een luxe woning in de stad en alles daar tussenin.

Bij een nieuwbouwhuis heb je te maken met heel veel verschillende eisen en voorschriften. Een architect is hiervan op de hoogte en houdt hier bij het ontwerp rekening mee. Zo vergroot je de kans dat de vergunning in één poging wordt toegekend.

Op zoek naar de beste architect voor jouw klus? Vraag gratis offertes aan en vergelijk makkelijk architecten bij jou in de regio!

Landelijke stijl of modern?

Bij het zoeken van een architect is het slim om rekening te houden met de gewenste stijl. Neem daarom altijd het portfolio van het architectenbureau in Zwevegem door om te kijken of de stijl aansluit bij je wensen. Als jij een moderne woning wilt laten bouwen, kies dan niet voor een bureau dat vooral een landelijke stijl ontwerpt.

Een landelijke woning herken je vooral aan de warme kleuren, natuurlijke materialen en sierlijke vormen. Denk bijvoorbeeld aan ronde ramen en houten deuren en kozijnen. Een moderne stijl kenmerkt zich juist door hele strakke lijnen en lichtere kleuren. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof of zelfs metalen kozijnen.

Wat kost een architect?

De kostprijs van een architect is helemaal afhankelijk van de opdracht. Wil je een aanbouw bij jouw rijwoning plaatsen? De tekening hiervan kost gemiddeld €400,-. Voor de volledige opdracht (inclusief de begeleiding tijdens de bouw) ligt de prijs rond de €10.500,-.

Natuurlijk geldt: hoe groter het project des te hoger de kosten. Bij nieuwbouw met bijvoorbeeld een houtskelet betaal je ongeveer €2.200,- tot €2.450,- voor het ontwerp inclusief de bouwvergunning. Voor de volledige opdracht liggen de totale kosten rond de €17.400,- tot €22.300,-. Natuurlijk zijn deze kosten afhankelijk van verschillende factoren.

Meer weten over de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Architect prijzen 2024

Type project Gemiddelde prijs per opdracht, inclusief btw*
Tekening van een aanbouw €400,-
Volledige opdracht aanbouw, inclusief de bouwbegeleiding €10.500,-
Nieuwbouwproject: voorlopig + definitief ontwerp (incl. bouwvergunning) €2.200,- tot €2.450,-
Vrijstaande woning buitenland (in dit voorbeeld: Griekenland): voorlopig en definitief ontwerp €8.450,- tot €8.650,-
Volledige opdracht nieuwbouwwoning, inclusief aannemer selectie en bouwbegeleiding €17.400,- tot €22.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk varieert per architect. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat beïnvloedt de prijs van architectenbureau Zwevegem?

Bovenstaande kosten zijn slechts een indicatie van de kosten. De tarieven verschillen namelijk per architectenbureau in Zwevegem! Daarom is het altijd slim om meerdere architecten met elkaar te vergelijken: zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt.

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Architecten bepalen namelijk zelf hun uurtarief. Maar daarnaast heeft het type renovatie of verbouwing ook een grote invloed op de totaalprijs. Een architectenbureau heeft bovendien verschillende manieren om de kosten te berekenen. Sommige architecten brengen een prijs per vierkante meter of per uur in rekening, terwijl anderen kiezen voor een honorarium. Dit houdt in dat je de architect een percentage van de totale bouwkosten betaalt.

Bij de renovatie van woningen van ouder dan 10 jaar betaal je een verlaagd btw-tarief van 6%. Meer weten? Lees dan verder op vlaanderen.be

Hoe geschikte architect kiezen? 6 tips!

Op onze website vind je een complete lijst met architecten in Zwevegem: dat zijn er nogal wat! Hoe weet je nu zeker dat je kiest voor een architectenbureau dat goed bij je past? Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen: bekijk bijvoorbeeld altijd het portfolio zodat je zeker weet dat de stijl van het bureau bij je past. Check of de architecten zijn ingeschreven bij de Orde van architecten: zo weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar persoon. Twijfel je of je verplicht bent een architect in te schakelen? Op omgevingsloketvlaanderen.be lees je wanneer je een architect nodig hebt.

Hieronder geven we je 6 handige tips om een goede specialist te kiezen uit de lijst met architecten. Heb jij hulp nodig bij jouw bouwproject? Vraag dan gratis offertes aan!1. Bekijk het portfolio

De beste tip die we je kunnen geven is: kies iemand die ervaren is in jouw bouwproject of stijl. Neem daarom altijd het portfolio door. Deze vind je vaak op de website van het architectenbureau, maar je mag er ook gerust naar vragen bij het kennismakingsgesprek. Een architect ervaren in industriebouw is misschien niet de beste keuze voor jouw gloednieuwe havenhuis.

2. Duidelijke afspraken?

Kijk of het bureau duidelijke afspraken maakt. Met betrekking tot het budget en de kosten natuurlijk, maar ook goede afspraken wat betreft de planning en de rest van het project. Architecten zijn verplicht dit soort zaken vast te leggen in een contract. Is dit niet duidelijk of kom je er samen niet uit, dan raden we je aan verder te zoeken.

3. Klein of groot architectenbureau?

Of je liever een klein of een groot architectenbureau uit Zwevegem inschakelt, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Een klein bureau heeft vaak een persoonlijkere aanpak en is iets goedkoper. Bij een groot architectenbureau word je eventuele geholpen door verschillende architecten waardoor de aanpak iets minder persoonlijk is. De kosten liggen vaak ook iets hoger, maar daar staat tegenover dat je in de meeste gevallen wel sneller geholpen wordt.


Architect nodig voor nieuwbouw of een renovatie?

Vergelijk offertes en vind snel een betrouwbare architect in jouw regio!
Gratis offertes ontvangen

4. Referenties en ingeschreven bij Orde van architecten?

Om zeker te weten dat je te maken met het een goede architect in Zwevegem controleer je eerst of hij of zij is ingeschreven bij de Orde van architecten. Dit is voor architecten verplicht als zij in België hun beroep willen uitoefenen. Meer hierover lees je op architect.be.

Daarnaast raden we je aan te vragen naar referenties en aanbevelingen. Deze kun je eventueel ook online terugvinden.

5. Architect uit regio Zwevegem?

Op zoek naar een goedkope architect in Zwevegem? Dan raden we je altijd aan om te kiezen voor iemand in je eigen regio! Zo weet je zeker dat je voorrijkosten zo laag mogelijk zijn en bespaar je dus op de totale kostprijs. Daarnaast heeft de architect in zijn of haar eigen regio een bepaalde reputatie hoog te houden. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale klantvriendelijkheid en uitstekende garanties.

6. De prijzen: vergelijk offertes

Tot slot raden we je aan om de prijzen van meerdere architecten te vergelijken. Alleen dan weet je zeker dat je kiest voor de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Let hierbij ook op het takenpakket en de opbouw van de offerte. Een architect met een hogere totaalprijs lijkt misschien een duurdere keuze, maar is dat niet als het complete takenpakket hierbij is inbegrepen en er bij de andere offerte veel bijkomende kosten zijn.

Besparen? Vergelijk architecten uit Zwevegem!

Hulp nodig bij het zoeken van een architect? Maak dan gratis gebruik van onze offerteservice en profiteer van een besparing die oploopt tot wel 40% van de totaalprijs! Benieuwd naar de exacte kosten voor een architect?

Start gratis offerteaanvraag!

Geef je wensen aan en je krijgt zo snel mogelijk meerdere offertes op maat. Vergelijk het prijs en aanbod en kies voor het bureau met de beste prijs. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken